Pohod TREH CERKVA

Prvi POHOD TREH CERKVA smo organizirali konec avgusta, 29.8.2015. Zbirali smo se v prelepem sončnem dnevu pri cerkvi SVETE MARJETE NA GOLEM. Zbralo se nas je kar 46. Maja Zupančič nam je najprej povedala nekaj o zgodovini Golega, potem smo si ogledali še cerkev ob izčrpnem poročilu o zgodovini in znamenitostih cerkve. Nato smo se napotili na Visoko, malo po gozdnih vlakah, malo tudi po asfaltu. Na Visokem sta nas najprej pogostila Semičeva in že smo prispeli do cerkvice SVETEGA NIKOLAJA, verjetno največje kulturne znamenitosti naših krajev, saj je cerkvica okrašena s freskami Janeza Ljubljanskega iz 15. stoletja. Po izčrpnem predavanju o zgodovini cekve smo krenili na pot na Kurešček. Na poti nazaj pa nas je pogostil Zvonko Poznik, domačin z Visokega, ki je med potjo povedal marsikaj zanimivega o vasi. Pot na Kurešček je bila rahlo naporna, ker je bila opoldne že kar huda vročina. Še sreča, da se je pot vzpenjala skozi gozdne poti in smo bili deležni sence širnih bukovih gozdov. Prijetno utrujeni smo prispeli do cerkve MARIJE KRALJICE MIRU  na Kureščku, kjer smo ponovno slišali veliko novega o cerkvi in hribu samem.

Zaključek je bil na planinskem domu na Kureščku, kjer smo pohodnike pogostili z malico in priložnostnim darilom in se spoznavali.

Enotna cena vseh pohodnikov je bila, da je kombinacija kulture in rekreacije bolj primerna kot samo kultura ali samo rekreacija.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail