Golažijada 2018

VABILO
NA TEKMOVANJE V
KUHANJU GOVEJEGA GOLAŽA,
v SOBOTO, 02.06.2018 ob 10.00 uri (s pričetkom kuhanja ob 11.30),
pred objektom RTC Zapotok (Zapotok 8c, 1292 Ig).

Vabimo vas, da se udeležite s svojo tekmovalno ekipo, ki lahko šteje do 5 članov. Prijave sprejemamo do vključno 30.05.2018. Prijavnina znaša 20 eur, nakazilo do 30.05.2018 na račun TD Kurešček: SI56 6100 0001 6699 479 pri DH, ali na dan prireditve pred pričetkom tekmovanja.

Pogoji tekmovanja so podani v navodilih v nadaljevanju. Število tekmovalnih ekip je omejeno.

Vašo kuharsko umetnost bo ocenila zunanja veččlanska strokovna komisija. Prve tri najbolje ocenjene ekipe dobijo pokale in nagrade, vse ekipe dobijo pisna priznanja in spominček.

Po razglasitvi rezultatov bomo v prijetnem razpoloženju nadaljevali z druženjem ob zabavno-razvedrilnem programu in živi glasbi.

Za uspešno organizacijo tekmovanja vas naprošamo, da nam vašo udeležbo sporočite do srede 30.05.2018.

Udeležbo potrdite tako, da izpolnjeno prijavnico posredujete na naslov Turističnega društva Kurešček, Zapotok 4, 1292 Ig, ali na spodaj navedeni elektronski naslov.

Prijave in informacije:

Boštjan 070 805 163
Momir 041 329 847
e-naslov: bostjan.semic@gmail.com
Navodila so objavljena tudi na spletni strani društva:
http://www.td-kurescek.si

VLJUDNO VABLJENI!
VAŠE UDELEŽBE IN OBISKA BOMO ZELO VESELI!

Navodila za tekmovalce pri kuhanju govejega golaža

Zbor tekmovalcev bo ob 10.00 uri pred objektom RTC Zapotok, na naslovu Zapotok 8c, 1292 Ig. Ob prihodu se zglasite na označenem mestu za prijavljanje. Pred pričetkom se bomo seznanili s pravili sodelovanja in kriteriji ocenjevanja ter predstavili strokovno komisijo.

Priprava in oprema prostora
• Ob prijavi vodja ekipe odda seznam sodelujočih v ekipi.
• Organizator bo zagotovil mizo in eno klop. Vse ostalo (prt, vaza, dekorativni predmeti, …) pa mora poskrbeti tekmujoča ekipa sama. Priporočamo izvirno dekoracijo prostora.
• Ekipe se same oskrbijo z ustreznimi pripomočki za delo: kotličkom za kuhanje, predpasniki, servetami, kapami, kuhinjskim priborom (deska za rezanje, nož, zajemalka, kuhalnica in podobno), koš ali vreča za smeti, posoda za vodo, …
• Ker bo prireditev v vsakem primeru, naj se tekmovalci oskrbijo tudi s senčniki, dežniki ali baldahini.

Priprava ognjišča, sestavin in kuhanje
• Ognjišče tekmovalci pripravijo sami. Ognjišče na plin ni dovoljeno, lahko je le na drva, katera bo priskrbel organizator.
• Organizator priskrbi 2,5 kg mesa za golaž in 2,5 kg čebule. Tekmovalci si priskrbijo začimbe ali druge dodatke.
• Priprava golaža (rezanje čebule in mesa, kurjenje ognja) se lahko prične šele potem, ko organizator najavi start.
• Tekmovalci lahko golaž kuhajo le v enem kotličku.

Kriteriji ocenjevanja strokovne komisije
• PRIPRAVA KURIŠČA
• UREJENOST KUHARJEV
• STRUKTURA GOLAŽA
• BARVA, VONJ IN OKUS GOLAŽA
• SPLOŠNI VTIS (DELO, DEKORACIJA, HIGIENA)

Aranžma in urejenost prostora se ocenjuje in nagrajuje posebej

Zbor in prijave ob 10.00 uri
Start kuhanja ob 11.30 uri
Konec tekmovanja ob 15.30 uri
Razglasitev rezultatov ob 16.30 uri

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail