Galerije

Pohod TREH CERKVA

Prvi POHOD TREH CERKVA smo organizirali konec avgusta, 29.8.2015. Zbirali smo se v prelepem sončnem dnevu pri cerkvi SVETE MARJETE NA GOLEM. Zbralo se nas je kar 46. Maja Zupančič nam je najprej povedala nekaj o zgodovini Golega, potem smo si ogledali še cerkev ob izčrpnem poročilu o zgodovini in znamenitostih cerkve. Nato smo se napotili na Visoko, malo po gozdnih vlakah, malo tudi po asfaltu. Na Visokem sta nas najprej pogostila Semičeva in že smo prispeli do cerkvice SVETEGA NIKOLAJA, verjetno največje kulturne znamenitosti naših krajev, saj je cerkvica okrašena s freskami Janeza Ljubljanskega iz 15. stoletja. Po izčrpnem predavanju o zgodovini cekve smo krenili na pot na Kurešček. Na poti nazaj pa nas je pogostil Zvonko Poznik, domačin z Visokega, ki je med potjo povedal marsikaj zanimivega o vasi. Pot na Kurešček je bila rahlo naporna, ker je bila opoldne že kar huda vročina. Še sreča, da se je pot vzpenjala skozi gozdne poti in smo bili deležni sence širnih bukovih gozdov. Prijetno utrujeni smo prispeli do cerkve MARIJE KRALJICE MIRU  na Kureščku, kjer smo ponovno slišali veliko novega o cerkvi in hribu samem.

Zaključek je bil na planinskem domu na Kureščku, kjer smo pohodnike pogostili z malico in priložnostnim darilom in se spoznavali.

Enotna cena vseh pohodnikov je bila, da je kombinacija kulture in rekreacije bolj primerna kot samo kultura ali samo rekreacija.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

FESTIVAL KUREŠČEK 2015

več slik na www.fotografiranje.com

Festival Kurešček 2015 se je odvijal 6. junija na Golem, od koder je čudovit razgled na Ljubljano, barje, in alpska gorovja. Dan je bil sončen in topel. Kar 15 ekip si ga je dodatno pogrelo s kuhanjem  Hribovskega golaža na odprtem ognju. Oder pa so ves dan greli nastopajoči vseh generacij – dopoldne najlmlajši, pozno v noč pa najstarejši.
Da je bilo ozračje še toplejše, smo poskrbeli z vlečenjem vrvi, pri katerem so se pomerile ravno kuharske ekipe, dokler so čakale na vroče razultate tekmovanja v kuhanju.
Festivalsko ponudbo so popestrili izdelovalci domače in umetnostne obrti, ki so svoja dela predstavili in prodajali na stojnicah.
Pozno popoldne so tekmovalne ekipe le dočakale razglasitev rezultatov in najsrečnejši trenutek je pripadel ekipi Modrink iz Ljubljane.
Festivalsko dogajanje pa se je zaključilo pozno ponoči, ko je Pero Lovšin s Španskimi borci do konca razgrel nadebudno množico najbolj vztrajnih gostov.

Vse fotografije je posnel Tomi Meglenov iz Normstudia in si jih lahko ogledate na povezavi (jih je okrog 1500!):
http://www.fotografiranje.com/gallery.php?mode=gallery&id=2&page=1
Če vam je katera posebej všeč, si jo lahko naložite za simboličnih 1,22 €. Možno pa je kupiti celoten paket fotografij.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail